Planinsko jahanje

Planinsko jahanje organizujemo isključivo za goste koji borave na Platanu. Obezbedili smo za naše goste klupske cene jahanja.

Naša preporuka!

Dva vidikovca

Svako ko traži nešto izazovniji, a ujedno i lagani obilazak Fruške gore, na stazi dva vidikovca će upravo to i pronaći! Od Šumske štale, preko Popovičkog jezera do jednog od najlepših vidikovaca Fruške gore. Raznoliki krajolici kroz koje ova staza vodi oduševiće sve prave ljubitelje prirode. Naročitu čar ova staza dobija u kasne popodnevne sate uz zrake zalazećeg sunca!

Dužina staze: 100 min (5,5 km)

 

Planinsko jahanje Brvnare Platan

Na leđima konja, preko brda i dolina, pored jezera i potoka, kroz šumu i livade – dođite u Šumsku štalu i uživajte u jahanju konja na Fruškoj gori!

Terensko jahanje je prava avantura za sve – decu i odrasle, mlade i stare, jahače i one koji će to tek postati. Povedite svoju porodicu, prijatelje, partnera ili dođite sami i otkrijte čari jahanja konja u prirodi – terensko jahanje je u ponudi tokom cele godine. 

Iako postoje polemike oko tačnog datuma kada su konji bili pripitomljeni i kada su prvi put jahani. Najbolja procena je da su konji prvi put jahani približno 3500. godine pne. Indirektni dokazi govore da su konji jahani dugo pre nego što su korišteni za vuču. Postoje dokazi da su oko 3.000 godina pne, u blizini reka Dnjepar i Don.