Prosledi nekom, možda ti bude zahvalan! :)

MAGIJA FRIZBI GOLFA

Sigurno ste čuli za frizbi. I za golf. A za frizbi golf ili disc golf?

Ukoliko ste za „to“ čuli tek sad, sad znate da na Ranču Platan možete i videti i igrati frizbi golf!

I više od toga: možete se pripremiti za buduće Olimpijade! Da, upravo ovaj sport, „frizbi golf“, ima velike šanse da postane prinova među Olimpijskim disciplinama. U međuvremenu, možete se pripremati za Evropsko prvenstvo u frizbi golfu 2018. Biće održano u „komšiluku“, u Hrvatskoj.

Poslednjih desetak godina frizbi golf je „prvak sveta“ u disciplini „broj novih igrača“. Skandinavci su „odlepili“ na frizbi golf! Razigrani Finci su napravili 550 terena za ovaj sport. Sve vreme govorimo „sport“, ali to je u osnovi jedna sjajna igra koja želi da postane i nadmetanje pod sjajem olimpijskih baklji. Kad zaigrate, potpuno će Vam biti jasno i zašto.

Frizbi golf je novi sport na Ranču Platan. Mi smo prvi frizbi-golf klub na Fruškoj Gori, a ona je predivan scenario i teren za ovu igru. Na Ranču su raspoređene tri baze za igranje.

Pravila su jednostavna i slična onima koje ima klasični golf: sa što manje pokušaja (bacanja) ubaciti frizbi (disk) u bazu. Baza je posebno izrađena metalna korpa sa lancima. Ako od startnog mesta ubacite frizbi u korpu iz tri bacanja, to smo očekivali i dobijate nulu. Za manji broj bacanja beležite pluseve, a za više od tri idete u minus. Kao u golfu.

Frizbi u ruke i na start!

Ako ste ikada igrali frizbi ili bar jednom zafrljačili taj magični disk i gledali za njim u daljinu, svideće vam se frizbi golf.

Ako volite da ste napolju, na svežem vazduhu, nezavisno od godišnjeg doba, takmičite se kao pojedinac ili ekipa i „bazate“ oko frizbi golf baza… da, svideće vam se ova igra.

Možda vam se tokom frizbi golf partije posebno svide prepreke koje menjaju svoja obličja: vetar ili sunce iz ovog ili onog pravca, kiša, mirne ili zaljuljane grane drveća, raspoloženje trave…

Ne, ne može se sasvim ispričati… Dođite da se igramo!

Prosledi nekom, možda ti bude zahvalan! :)