Prve mansarde (potkrovlja) su nastale sredinom 19. veka u Francuskoj, a prvi su ih zaposeli umetnici.

Romantično potkrovlje sa prirodnom ventilacijom: Stepenicama iz kamin sobe stižete u romantično potkrovlje sa prirodnim sistemom ventilacije, odnosno u sobu za spavanje, koja je urađena u planinskom stilu. Na raspolaganju Vam je toaletni kutak, ormar, radio, stolne lampe, krznena prostirka, francuski krevet izrađen od masivnog drveta, posteljina od češkog krepa i što je najvažnije – sveže noći i udoban dušek. Šta više očekivati od jednog romantičnog potkrovlja (mansarda).

 

 

Mansarda ili potkrovlje ima romantičan i boemski prizvuk koji nikada neće dopreti do ostalih prostorija. Glavni lik u hiljadama priča koje su ispičali mnogi umetnici, boemi i kreativci, treba da dobije značajno mesto u našem životnom prostoru. Proverite bar na trenutak da li ovo romantično potkrovlje sa prirodnom ventilacijom funkcioniše.

Ako utvrdite da deluje, iskoristite prvu priliku da sebi napravite jedno. Na dedinom tavanu seoske kuće improvizujete na balkonu, dajte mašti na volju, isplatiće se i vratiti vas u detinjstvo. 

Ovo naše ima posebu draž jer je pokriveno krošnjama drveća, imaćetete osećaj da ste u kućici na drvetu. 

Mala digresija: Toskana ima preko 120 zaštićenih rezervata prirode. To čini Toskanu i njen glavni grad Firencu popularnim turističkim destinacijama koje privlače milione turista svake godine. Godine 2012, grad Firenca je bio 89. grad na svetu po broju poseta, sa preko 1,834 miliona dolazaka.

Šta se dešava sa Nacionalnim parkom Fruška gora?