Društvene igre su u protekih par decenija, naprosto zapostavljeno zabavno nasleđe, koje datira od samih korena nastanka civilizacije. Najveći  umovi čovečanstva su društvenim igrama davali ogroman značaj. Po Kantu, Šileru, Bloku, Hejzingu i mnogim drugim, igra je vrlo bitan faktor u svakodnevnom životu i razvoju čoveka.
Da li su online igrice učinile svoje, opet reflektujući našu sve veću otuđenost, ili sama socijalizacija ide nekim tokom koji ne razumemo? U svakom slučaju, toplina doma i prijatelja,  zamenjena je sve češće hladnim algoritmima, glupavim holivudskim filmovima, “fensi” mestima za izlazak, piknikom u Mekdonaldsu… Stres je postao drugo ime za svakodnevicu.
Društvene igre su nekada ispunjavale onaj kritični vremenski vakum, kada umesto da se opustimo, mi produžavamo trajanje grča i napetosti. Društvene igre su nekada bile pouzdan eliminator dokonosti, jačajući  snagu duha, protiv sila slučajnosti. Po  Frojdu predstavljaju specifičan oblik seksualnog zadovoljstva, ali i oblik „mazohizma“, koji se krije u svakome od nas, i na kraju ugodno bežanje u svet druge realnosti. Istraživanja su pokazala da su društvene igre, između ostalog i kognitivne vežbe, odnosno, aerobik za mozak.
Kako god, u Vašem apartmanu Vas čekaju društvene igre: karte, domine, jamb…

Šampioni Brvnarica od Milice u igri INSIDE:
1. Nikola Todorović
2. Mačak Pantelija