Brvnare Platan

Deca na Platanu

 

Verovatno ste primetili da smo pomerili granicu besplatnog boravka dece na Platanu. Za decu preko 6 godina naplaćujemo samo jednokratne troškove, bez obzira na broj noćenja.

Ipak, ako želite doći sa decom, želio bih sa vama podeliti neka zapažanja. Kada su deca u prirodi ona vole igru i aktivnost, što je  prirodno! To znači da morate biti aktivni učesnik u njihovim maštarijama i željama. Da li je to šetnja, pronalaženje skrivenog “blaga” (geokeš), jahanje, sportske aktivnosti, plivanje, svejedno, morate biti sa decom ili će im biti jako dosadno. Zašto?

Platan je pre svega osmišljen za odmor odraslih. Deca sama ne mogu da prošetaju do Vrdničke kule ili da odu na jahanje, bazen ili da posete neki od manastira. Sportski tereni su napravljeni za odrasle. Naravno i za decu, ali samo kada ste vi sa njima. Boćanje, stoni tenis, stoni fudbal, elektronski pikado, badminton, sve su to sportovi i aktivnosti gde su odrasli neophodani učesnici da bi dete uživalo.

Sledeće što bih vam savetovao je da birate lepo vreme kada dolazite sa decom. Deci može biti zanimljivo dan, dva i u kućici pored kamina ili televizora, ali više od toga ne. Biće im dosadno i eto problema. Možda spas u tom slučaju može biti bazen ili obilazak manastira ili neke društvene igre koje imate u kućici.