POSAO: Kakav može da bude najlepši mesec na Ranču Platan? U mirisu lipa pomešanom sa cvetom bagrema  u zelenilu bujne Fruške Gore, mi i mnogi naši gosti nalazimo nešto što bi moglo da se zove “raj”. Period od 10. do 25.maja je praznik prirode na Fruškoj Gori. Intezitet mirisa u tom periodu dostiže tačku ključanja za sva naša čula.

ZDRAVLJE: Ugodna temperatura, idealan atmosferski pritisak, umerene padavine i sveže noći, koje neretko zahtevaju i dodatni angažman oko kamina, su receprt za eliminisanje i najtežih oblika stresa. Bilo koji dan u maju, koji nije bar par sati ispunjen boravkom u prirodi, je izgubljen dan. Proveden ceo majski dan u prirodi je neprocenjiv bonus koji sebi možemo priuštiti ako se samo od kuće odvojimo nekih 20 do 70 kilometara.

LJUBAV: Sve može da sačeka, maj ne, na žalost on proleti tako brzo da ga se samo sa setom sećamo u nastupajućim mesecima vreline i vladavine rashladnih sistema. Mi verujemo da u Carstvu nebeskom vlada jedno godišnje doba, sa samo jednim mesecom. Pogađate, u pitanju je maj.

Ako volite čitati nešto bez veze, ovo ispod je upravo to: