POSAO: U januaru dimnjaci na Ranču Platan dišu punim “plućima”.  Šest dimnjaka izgledaju zaista idilično, dok se sivkasti dim gubi u vrdničkom plavetnilu. Fruška Gora bez lišća izgleda kao razgolićena lepotica, koja posmatrače nadahnjuje i ostavlja bez daha. Uvek se zapitamo od kuda toliko česte transformacije prirode na tako malom prostoru. Januarsko jutarnje sunce otkriva neki novi kolorit. Dok inje svetluca na izmaglici,  naš mačak Pantelija gipkim pokretima kreće u jutarnje razgibavanje. Fantastična slika.

ZDRAVLJE: Neverovatno je da jedno jutarnje sunce može biti toliko uzbudljivo, a opet, ništa se ne dešava. Taj nepomični jutarnji veo od izmaglice pravi one romantične i setne svetle trake koje smo mislili da se prave samo u filmovima pomoću specijalnih efekata. Po prvi put u našim životima mir možemo “opipati” svim našim čulima. Nismo znali da mir ima, i miris,  i ukus, i boju i melodiju. Iz tog mira, izranja neki univerzalni osećaj ljubavi, koji  spontano pohrli u susret spokoju kojem poželimo da se potpuno predamo.

LJUBAV: Ples sa plamenom je kao ples sa životom. Zbog toga sa toliko strasti gledamo u pravcu odakle vatra šapuće tajne prošlosti. Ako budete tihi, Januar će vas posavetovati s kim treba da plešete u  budućnosti igru plamena. Ako verujete u ovo, vaše mesto u Januaru je ovde.

Ako volite čitati nešto bez veze, ovo ispod je upravo to: