Ovaj put polazna tačka je manastir Beočin, cilj je izletište Brankovac. Kada sam krenuo ka Brankovcu sa desne strane ima jedan asfaltirani putić koji vodi na nečije imanje. Ja sam greškom krenuo tim putem, pa sam morao da se vraćam nazad. Nema ništa zanimljivo pa nemojte ponoviti ovu grešku.

Vratio sam se na glavni put i nastavio drugom neasfaltiranom stazom. Ubrzo sam video oznaku za Brankovac.

Staza ka Brankovcu je prelepa. Odmah na početku staze ima par stolova i klupica gde sam se odmorio.

Nastavio sam pešačenje i ubrzo naišao na mostić koji vodi preko lepog potoka.

Nastavio sam tom stazom. Šuma je na ovom delu fantastična. Počela je jesen i staza je bila prekrivena opalim lisćem što je učinilo čitavu šetnju još lepšom. Mada mislim da ovaj prelepi prirodni tepih nikada ne nestaje.

Posebno me je oduševilo što sam u toku šetnje nailazio na natpise koji su predstavljali naziv biljke kod koje se natpis nalazio. Neko se potrudio i omogućio nam da saznamo koje sve biljke rastu na našoj Fruškoj Gori.

Deo staze kojom sam išao od manastira Beočin ka Brankovcu ide uzbrdo, pa je bilo malo napornije, ali na kraju šetnje sam bio zadovoljan što sam savladao ovu stazu. Ubrzo sam stigao i do asfalnog puta kojim sam stigao do fruškogorskog izletišta Brankovac. Prepešačio sam oko pet kilometara. Sitnica. 🙂