POSAO: Sneg. U februaru obavezno sve tragove pokrije sneg. Ne trudimo se da razgrćemo tu lepotu. Prepustimo se trenutku. Neka svetluca srebro po Ranču. Samo vaš trag nećemo dozvoliti da bude pokriven.

ZDRAVLJE: Crven nos, rumeni obrazi, promrzli prsti na rukama, dah koji se pretvara u najfiniju maglu, pokoje proklizavanje, anđeli u snegu, u brvnarama prokuvano vino i kamin terapija, dobro je, zdravi ste.

LJUBAV: Ovaj februar ima samo 28 dana, zbog toga naš mačak Pantelija nije posebno srećan. Volio bi da to što on voli u februaru traje malo duže. Nije februar značajan samo za našeg mačka, svi koji smo u emotivnoj vezi ili žarko želimo da budemo, sa uzbuđenjem očekujemo 14. Dan zaljubljenih. Priča počinje kada je imperator Klaudijus II, smatrajući da su neoženjeni muskarci bolji vojnici od onih koji imaju žene i porodicu, zabranio brak maldim vojnicima. Svetitelj Valentin,  je rešio da i pored zabrane nastavi da venčava mlade ljubavnike u tajnosti. Kada su ove njegove aktivnosti bile otkrivene, naređeno je da bude pogubljen 14. februara 269. godine. Legenda kaže da je Valentin pre smrti poslao oproštajnu poruku slepoj dželatovoj ćerki, u pismu je bio žuti safran sa potpisom: „od tvog Valentina u znak zahvalnosti za toplinu koju si pokazala prema meni“. Dogodilo se čudo i devojka je progledala. Od tada potiče poznata tradicija da muškarci pišu voljenoj slatke poruke. Ranč Platan polagano ali sigurno postaje mesto gde se te poruke obelodanjuju. Osećamo ogromno zadovoljstvo i sreću, kada samo pomislimo koliko puta je na ovom mestu izgovorena ta magična reč: VOLIM TE!

Ako volite čitati nešto bez veze, ovo ispod je upravo to: